In primul rand trebuie mentionat faptul ca atunci cand alegi un biberon trebuie sa stii la ce te astepti de la el. Planuiesti sa il folosesti pentru formula sau doar rezerva pentru cand nu poti alapta? Preferi varianta de sticla sau plastic (atentie! tot BPA free)? Consideri ca usurinta asamblarii/ curatarii este o prioritate sau preferi sistemele brevetate anticolici?
In cazul meu am cautat un biberon pe care sa il folosesc ocazional, complementar sanului si care sa imi ofere cat de cat siguranta ca bebe nu va renunta la san in favoarea acestuia ( dupa cum bine stiti bebelusii, fiinte extrem de inteligente - si nu glumesc - au tendinta de a refuza sanul daca li se ofera in mod repetat biberon din motivul logic ca le e mai usor sa bea din acesta decat sa traga singuri din san, refuzul aducand dupa sine frustrari ale mamei, pierdera laptelui etc). Daca va regasiti insa in categoria care veti utiliza formula, consider ca biberonul trebuie ales in functie de eficienta sistemului de ventilatie.
Sa va vorbesc insa de alegerea mea: am cautat un biberon care sa imite cat de cat sanul si modul in care copilul trage laptele din acesta pentru a nu-i creea confuzia mentionata mai sus. In Romania exista ( ce surpriza... ) decat un astfel de produs considerat in strainatate ca avand acest element mediocru.

Asa ca am cautat mai departe ... pe taramuri mai avute din acest punct de vedere. Si am gasit
repede, trambitat si laudat de reviste ca preferatul vedetelor, biberonul Adiri Natural Nurser. Acesta imita atat forma cat si felul de prindere de catre bebelus si din poza veti intelege in ce fel. De asemenea avand in vedere ca laptele se introduce prin partea inferioara unde exista un capac cu aerisire, se presupune ca ajuta la inghitirea a mai putin aer de catre copil. Mamicile nu sunt insa de aceeasi parere: felul in care laptele curge este acelasi ca la un biberon normal, in plus 90% dintre mamici se plang de faptul ca se scurge lapte din el atunci cand este umplut si in timpul alaptarii, de asemenea laptele nu poate fi incalzit in acest biberon decat daca se cumpara separat un fel de capace care acopera sistemul de aerisire de la baza bibronului. Concluzia majoritatii: mult marketing, pret pe masura, rezultate nu prea. Ca un dezavantaj in plus pentru Romania, nu am gasit siteuri care sa il livreze la noi, deci numai daca veti calatori, preferabil in America, il puteti procura.
Dar din posturile mamelor am aflat de faptul ca in America, atat la cursurile de ingrijire a copilului cat si medicii recomanda un alt biberon ca perfect pentru acest task: biberonul Breastflow de la The First Years. Conceput de catre medici tocmai pentru a intampina aceasta dorinta a mamelor de a nu pierde sanul din cauza biberonului, eficienta acestuia este atat de crescuta incat in prezent este folosit pentru nou-nascutii cu probleme de suctie sau fara reflex format, pentru a-i ajuta sa invete sa suga la san. Secretul consta in existenta a doua tetine suprapuse - una interioara din care copilul trebuie sa traga cu adevarat pentru a face laptele sa iasa si una exterioara, ampla ce imita sanul ca forma si consistenta. Ca si dezavantaj ar putea fi existenta unei piese in plus de asamblat si curatat. 



Aceasta este insa alegerea mea.Am procurat biberoanele de diferite marimi impreuna cu peria de pe siteul Amazon UK - transportul platit odata cu produsele a costat 8 lire si acestea mi-au fost aduse acasa de catre FanCurier dupa trei zile dupa ce am plasat comanda fara nici un alt cost. Pentru sterilizator si pentru incalzit biberonul am procurat produsele Avent pe care le consider superioare celorlalte branduri fiind singura astfel de firma ce are in spate un expert in ale electronicelor - Philips. Acestea se potrivesc perfect si acestor sticle "late".
Daca insa sunteti hotarate sa utilizati formula sau nu considerati prioritar motivul prezentat de mine mai sus atunci ar fi de preferat sa va orientati catre un biberon care sa aiba un sistem de ventilatie bine realizat, putand reduce sau preveni astfel nesuferitii de colici. Cateva optiuni considerate de calitate mai jos.

O alternativa de comandat din nou din afara este biberonul Baby Born Free - al carui sistem de ventilatie este recunoscut de parinti ca fiind mult superior celui de la Dr Brown in privinta eficientei. Problema cu spalatul apare si aici.



Acestea sunt biberoanele considerate de top in tari precum America, Anglia, Franta. Bineinteles ca exista si alte variante, dar nu cred ca am atata loc de analiza pe blog :). Asa ca ma rezum la acestea.
Revin acum dupa ce au trecut 4 luni de cand o am pe Maya cu un comentariu pentru a va impartasi experienta referitoare la biberonul ales BreastFlow. Sunt foarte multumita pentru ca datorita unor probleme detaliate intr-un post de curand, initial a trebuit sa alternez alaptarea cu biberonul si am facut-o fara nici un fel de problema din partea Mayei. Acest biberon chiar mimeaza sanul si asta a dus la o preferinta din partea ei pentru san care avea ca plus apropierea de mine. Chiar am avut emotii..
RăspundețiȘtergerekarina, eu tosmai am realizat ca bebe al meu nu prea mai vrea sa pape din biberonul the first years (tot ocazional il folosesc si eu , si numai pt lapte matern :) ) banuiesc ca este din cauza ca tetina este stage 1 , iar el are deja 6 luni. as avea nevoie de o tetina stage 2 si din pacate nu mai am cand sa fac comanda pe amazon pana la evenimentul la care bebe va trebui hranit cu biberonul de bunica lui... vroiam sa te intreb daca ai cumva 1 tetina noua stage 2 in plus si nu-ti foloseste sau daca stii pe cineva care si-a comandat si s-ar putea dispensa de o astfel de tetina ? iti multumesc tare mult pentru raspuns
RăspundețiȘtergerecum ai reusit sa iti procuri biberoanele BreastFlow ca eu tot caut o modalitate si nu o gasesc nicicum, nu gasesc nici un site sa faca livrare si in romania
RăspundețiȘtergerecum ati cumparat sticla breast flow?
RăspundețiȘtergere